| Zobacz poprzedni temat - Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Nautiliuska Nowowydziwiający

|
|
Wto Sty 15, 2008 7:26 pm |
|
Usagi Nowowydziwiający
|
|
|
|
| Wedlug mnie Anneliese byla chora, i to powaznie. Pochodzila z bardzo religijnej, wrecz fanatycznej rodziny, i byc moze byla slaba psychicznie. No powiedzcie, kto przy zdrowych zmyslach karze nastolatce spac na kamiennej podlodze, zeby odpokutowala za grzechy matki? Ja tez bym zbzikowala. Byc moze jej choroba i cierpienie bylo krzykiem o pomoc, a spowodowalo to katastrofe kiedy jej walnieta rodzinka uznala iz dziewczyna jest opetana? Zal mi jej, teraz przynajmniej ma spokoj. |
|
Czw Sty 17, 2008 4:58 pm |
|

|
|
|
|
| Ooo wiesz o tym więcej niż ja. O tym nie wiedziałam, znaczy o tej podłodze, ale tak z takich rodzin biorą się najgorsi popaprańcy. Ona w tej sytuacji była ofiarą. |
|
Czw Sty 17, 2008 5:30 pm |
|
Usagi Nowowydziwiający
|
|
|
|
Na kilku obcojezycznych stronach mozna blizej poznac rodzine Anneliese. Jej matka bedac niezamezna urodzila coreczke, ktora zmarla w wieku kilku miesiecy. Taki wystepek byl niemile widziany w jej religijnen rodzinie, wiec do slubu z ojcem Anneliese musiala zalozyc czarny welon, zeby wszyscy widzieli ze zgrzeszyla :/ Potem, kiedy na swiat przyszly juz dzieci "z prawego loza", jedno z nich, Anneliese, zmuszano do ciaglych modlitw, spania na zimnej, kamiennej podlodze i temu podobnych praktyk w celu odkupienia grzechow matki :/
Religia zawsze robila ludziom wode z mozgu. Nie mozna pozwalac zeby to religia wyznaczala nam co jest dobre a co zle, a juz najmniej chrzescijanstwo, ktore uczy aby kobiete, ktora podczas gwaltu nie wzywala pomocy - ukamienowac :/ |
|
Sob Sty 19, 2008 6:26 pm |
|

|
|
|
|
Jeśli regligia na początku taka nawet nie była to później stała się jednym z narzędzi do żądzenia ludźmi. Strach przed Bogiem pozwalał trzymac naiwnych wierzących w niewiedzy, ociemnieniu, łatwo było ich kontorlowac i wyciągac od nich pieniądze, bo Bóg mógłby się trochę zdenerwowac....
Stąd sie biorą fanatycy w dzieciństwie straszeni piekłem i karani okrutnie "w imię Boga". Ile strasznych rzeczy wydarzyło się w jego imieniu...
W ogóle to słowo "katolicki" źle mi sie kojarzy  |
|
Nie Sty 20, 2008 1:33 pm |
|
Zuziek Nowowydziwiający
|
|
Czw Lut 05, 2009 6:57 pm |
|
funia352 Nowowydziwiający
|
|
|
|
| moja kuzynka tez cos takiego miala.. gdy pojechala na wycieczke religijna wszystko bylo ok ale gdy wrocila strasznie sie zmienila.. miala takie dziwne oczy i wogole... zawiezli ja do egzorcysty a ona wtedy zdemolowala im samochod... przed domem egzorcysty zaczal wiac strasznie silny wiatr.. a to bylo na serio nic nie zmyslam... moze to dlatego ze ona byla stasznie slaba psychicznie i religijna |
|
Pon Kwi 06, 2009 12:38 pm |
|
peskuu Nowowydziwiający
|
|
|
|
ja myśle że to było chorobą i wgl .. ale są jeszcze inne przypadki .. takich zdarzeń uwarzanych za opętanie. Na początku zastanawiałam sie nad tym ale potem uznałam ze to bez sensu bo większość z tych osób miała trudne dzieciństwa bez kitu a oni do tego księdza wzywali powinni sobie psyhiatre ;/ _________________ bumaa x3 |
|
Wto Kwi 21, 2009 11:26 pm |
|
|